October 27, 1945 – December 29, 2018

Profesorii și studenții Facultății de Filosofie a Universităţii din Bucureşti anunţă cu adâncă durere încetarea din viaţă a prof. univ. dr. Christian GIORDANO, remarcabil antropolog și sociolog elvețian, Profesor invitat permanent la Catedra UNESCO pentru Schimburi Interculturale și Interreligioase.

Christian GIORDANO s-a născut în 1945 la Lugano, Elveția. În perioada 1965-1973 urmează studii universitare în Sociologie, Antropologie și Istorie la Universitatea din Berna și Heidelberg. Va obține titlul de doctor în 1973 cu teza “Handwerker- und Bauernverbände in der sizilianischen Gesellschaft. Zünfte, Handwerkerkonfraternitäten und Arbeiterhilfsvereine zwischen 1750 und 1890” pe care o susține la Universitatea din Heidelberg. În 1987 va obține abilitarea în Antropologie Culturală la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt cu teza „Die Betrogenen der Geschichte. Überlagerungsmentalität und Überlagerungsrationalität in mediterranen Gesellschaften”.

Din 1989 este Profesor de Etnologie și Antropologie Socială și Directorul Institutului de Antropologie Socială la Universitatea din Fribourg, Elveția, iar din 2002 este Profesor invitat permanent la Catedra UNESCO pentru Schimburi Interculturale și Interreligioase, Universitatea din București, unde predă cursurile de Antropologie socială și Teorii sociale contemporane la programele de master Comunicare Interculturală și Management Intercultural.

Profesorul Christian GIORDANO rămâne în amintirea noastră cu imaginea clară și luminoasă a universitarului perseverent și discret, foarte productiv, constructiv și angajat în susținerea a tot ce înseamnă cercetare științifică și construcție academică inter și transdisciplinară, Domniei Sale datorându-i-se în mare măsură existența Catedrei UNESCO pentru Schimburi Interculturale și Interreligioase și a programelor pe care aceasta le desfășoară neîntrerupt din anul 2002, din anul 2014 în cadrul Facultății de Filosofie.

Suntem alături de familie în aceste momente grele și îi transmitem sincerele noastre condoleanțe!

CV-ul complet al Prof. Christian GIORDANO poate fi consultat aici http://unesco-chair.unibuc.ro/christian-giordano/